Inspiration i december

I lägenheten fylls flyttlådorna och i huset fortfgår renoveringen. Tiden räcker helt enkelt inte till att blogga och fotografera just nu. Men inspirationen flödar, både på instagram och Pinterest. Här är något som fastnat under min radar det senaste.

I helgen tar vi paus från renoveringen och åker iväg och myser med sambons familj i Värmland. Ska bli så härligt! När vi återvänder till Göteborg på söndag väntar traditionsenligt pepparkaksbak med några vänner. Då går vi loss med socker och kristyr och dekorerar pepparkakor i oändliga mängder. Mest till lyst för ögat men såklart även goda att äta…

Jag har följt Emma länge på Instagram och numera är jag även en flitig läsare av hennes blogg Emmas samling. Älskar de här ljusstakarna hon har fyndat på loppis. Min plan var att hålla utkik över liknande på loppis men en måne och stjärna är faktiskt redan på väg hem till mig då jag hittade några till salu via Folks interiör.

Min bästa maträtt så här års är grönkålssallad i olika former. Jag gör gärna min med apelsin, granatäpple, quoina, ost (gärna halloumi) och nötter. Jag ringlar över en god olja och pressar över  clemmentin. Det blir gott och fräscht! Our salty kitchens variant innehåller också rödkål och brysselkål och måste testlagas inom kort.

Inför jul är jag sugen på en ny kjol. Jag hara haft samma röda med lite spets från Bondelid i många år nu, vilket gör att det känns som det är dags för en ny. Hittar jag ingen kjol (läs om jag inte hinner gå i några affärer) kanske jag får förnya mig med ett siden/sammetsband i håret istället. Så fint och festligt. Önskar er alla en glad andra adven!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *