Söndag

Vid den här tiden brukar vi ofta ha satt igång odlingsåret i växthuset men i år är det fortfarande lite kallt. Våren är sen men absolut på ingång. Det värmer gott i solen idag och snö/is smälter.

DSC_9555

Till vardags blir det allt som oftast samma frukost för min del; granola och yoghurt. På helgen däremot testar jag gärna något nytt. För några veckor sedan fick jag en liten burk med surdeg av min kollega och i helgen var det dags att baka av den. Jag satte igång degen i fredagskväll, bakade ut brödet på lördag morgon och gräddade det senare på kvällen. Klart att äta på söndagsmorgon. Att baka surdegsbröd tar sin tid men det är helt klart värt det. Brödet blev väldigt gott!

DSC_9589

Förutom bröd gjorde jag overnight oats med både havregryn och chiafrön. Jag blandar chiafrön med tinade hallon och tillsätter därefter havregryn, vaniljpulver och (mandel)mjölk. På morgonen toppar jag med det som finns hemma.

8F6E9347-F439-4533-B1FF-130C3FB47565

Den här helgen har vi varit renoveringslediga då sambon varit på skidresa. För min del har det blivit mycket vila och sömn. Känner mig redo för jobb och jobb i huset i veckan som kommer. Dessutom kommer hantverkarna sätta igång nu. Som vi har väntat på det! Är du intresserad av att läsa om renoveringen? I så fall skriver jag gärna en uppdatering här framöver.

sunday180318_3

Japansk ranunkel, skör och vacker på samma gång.

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *