Till bords

20171001_tillbords3

En av de bloggar jag följt allra längst är Living by W av Weronica. I oktober ny-lanserar Weronica We decor life och jag tänker försöka hänga på både här och på instagram (@photographybykarina). We decor life är tänkt som ett levande nätverk där vi som deltar genom bild och text delar med oss om våra tankar kring ett givet tema.

20171001_tillbords2

Första temat ut är till bords. Ett härligt tema! Ett tema som innefattar mat, inredning och mera. Jag associerar till köket, måltiden, maten, bordet och samtalen. Något att samlas kring, något vi alla delar. För min egen del är måltiden inte i särskilt stort fokus nu. Faktum är att vi aldrig suttit så lite till bords som just nu. Att leva i en renovering gör att prioriteringarna ser annorlunda ut och att maten ofta intas i farten och oftast lagas i all hast (eller av någon annan). Men jag drömmer om dagen då vårt kök och matsalen som kommer ligga i anslutning till den står klart. Där ska vi ha ett stort bord (återstår att se om det blir ett gammalt eller nytt), sköna stolar att sitta på och förhoppnings många långa middagar med fina samtal.

20171001_tillbords1

Bilderna i inlägget är från vår helgfrukost. Även om vi renoverar ser vi till att unna oss en härlig frukost ibland. Frukosten är dessutom mitt bästa mål på dagen. Sommarens sista dahlior gör oss sällskap, liksom höstens tända ljus. Det blåvita porslinet (från Royal Copenhagen och Wood and son).   Välkommen till bords, välkommen till We decor life och välkommen till denna pånyttfödda blogg.

Comments

  • Karin A says

   Det var härligt höstljus i helgen. Känns vara bra att vara tillbaka i detta forum och tack för att du inspirerade mig.

 1. says

  Så kul att läsa din tolkning av temat. Något som kan tyckas likt skiljer sig så mycket åt från familj till familj. Min tolkning blev utifrån kaffepausen och inte måltiden – inte på grund av renovering utan för att min familj är vrålhungriga till lunch och middag och kastar sig över maten, haha. Lycka till med renoveringen

  • Karin A says

   Haha, sådana är vi ofta också inte minst till vardags. Maten kan liksom inte komma på bordet tillräckligt snabb. :) Tack!

 2. says

  Så roligt att du är igång och bloggar igen! Här kommer jag kika in ofta framöver! Och så fint du tolkat temat till bords. Frukost är favoriten hos mig med! Kram, H

Trackbacks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *